Practise what you preach < Doe wat je zegt>

Practise what you preach < Doe wat je zegt>

In de jongerenkerk wordt het evangelieverhaal op vele manieren verteld. Het is ook onze taak dit in praktijk proberen te realiseren. Hier in staat hoe wij als kerk beter kunnen omgaan met onze medemens en onze aarde. In het Engels mooi gezegd: ‘practise what you preach’. Op gebied van hulp aan minderbedeelden zijn er al een aantal terreinen waar de JK actief in is. Maar er is meer. Hoe gaan we om met producten die we nodig hebben? Willen we altijd de laagste prijs? Of willen we een eerlijke prijs voor je producten geven?

De grote kwestie: Is het kapitalisme zaligmakend?

In onze kapitalistische wereld draait het aan de ene kant om steeds goedkoper te produceren, met oog op meer winstrealisatie. Dit leidt tot enerzijds steeds goedkopere producten. Zo bracht een kippenei 80 jaar terug net zoveel op als nu! Alleen door het maximaliseren van productie valt er geld te verdienen en hier profiteren bijvoorbeeld de multinationals en supermarkten van. Anderzijds kent dit systeem ook verliezers: de kleine boer, de marktman, de mensen rechten en niet te vergeten het milieu. Dit systeem speelt hier in de westelijke landen maar ook zeer zeker in 3de  wereldlanden. Het kapitalisme houdt in de westerse landen niet op. Het Kapitalisme heeft GEEN grenzen. Het kapitalisme wordt steeds inventiever.

Verandering begint bij jezelf

Willen we de wereld veranderen begin dan bij jezelf en je gemeenschap. Daarom is het rechtvaardig om een eerlijke prijs te betalen voor de producten die wij dagelijks gebruiken om daarmee ook de producenten te waarderen voor hun arbeid en talent

Maar we kunnen ook zeggen dat wij als individu maar ook als gemeenschap op dit gebied een voorbeeldfunctie kunnen hebben. En…. Eerlijke Koffie smaakt beter, de producenten krijgen een eerlijke prijs voor hun product, en we waarderen de boer voor wat hij doet!

Ik wil eindigen met een uitspraak van Franciscus van Assisi over veranderen;

“Geef mij de kracht om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen.

Geef mij de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.

Geef mij de wijsheid om tussen beide een onderscheid te maken”

Leo Verbeek

Op deze pagina

JONGERENKERK VENLO

Ligging Jongerenkerk Venlo

Bekijk de ligging van de Jongerenkerk Venlo met behulp van Goog...
Lees verder ...

Uw financiële ondersteuning aan de Jongerenkerk Venlo

Met het in stand ...
Lees verder ...

Vieringen elke zondag om 10 uur

De Jongerenkerk V...
Lees verder ...