Oproep voor kleding

oproep kleding
KLEDINGBANK VOOR DAKLOZE MENSEN IN DE JONGERENKERK IN VENLO
een wekelijks lichtpuntje


Wie kan ons helpen aan degelijke, sportieve kleding, geschikt voor op straat?
We hebben vooral behoefte aan onderbroeken, T-shirts, herenbroeken, damesbroeken (maat XS, S en M) , joggingbroeken, leggings, truien, vesten, jassen, bodywarmers, handschoenen, mutsen, sokken, sportieve schoenen, slaapzakken en (fleece)dekens.

Rugzakken, sporttassen en (plastic) tasjes zijn ook heel welkom.
De (schone) spullen kunt u afgeven bij de Jongerenkerk tijdens de Solidariteitsmaaltijd op woensdag van 16-18 uur en donderdags van 12-13.30 uur als de kledingbank open is.

 

U kunt ook bellen met Marlies 06-2274 8511 om de kleding te laten ophalen.

Hoe het begon 
Corona kwam, veel voorzieningen werden gesloten. Veel dakloze mensen in Venlo konden nergens meer terecht. Het was nog winter en de nachten waren koud. Ze kwamen op woensdag naar de JongerenKerk voor een bakje met eten dat ze buiten in weer en wind konden opeten.

Velen waren vervuild en hadden niet eens een warme jas, dichte schoenen of een deken om zich 's nachts buiten warm te houden. De vrijwilligers konden het niet meer aanzien.

De JongerenKerk zorgde ervoor dat de gemeente tijdelijk een douche naast de kerk plaatste. Maar na het douchen ging de vuile, stinkende kleding weer aan. Vrijwilligers gingen jassen, schoenen en warme kleding verzamelen.
Het douchen, de schone kleren, een warme jas, een kop koffie met een boterham en een vriendelijk woord, zorgden ervoor dat deze mensen zich weer even een beetje mens konden voelen. Dat was wat ze heel hard nodig hadden.

Na enige tijd was er voldoende kleding voor een eenvoudige kledingbank boven in de Jongerenkerk. Het is nu voor zo'n 20 tot 30 dakloze mensen een wekelijks lichtpuntje.

Ze komen donderdags voor een goed gevulde kop soep van het Leger des Heils en wat schone warme kleding. En wat doet het goed om dan een glimlach op hun gezichten te zien.

Enkele recycle kledingwinkels doneren regelmatig wat kleding. Het lukt echter nog niet om voor al onze gasten iedere week voldoende spullen te verzamelen. Vandaar bovenstaande oproep.           

Alvast bedankt namens onze gasten en vrijwilligers,
Hans Spee en Marlies Hinssen.

ACTUEEL

Nieuwe JK Jouw Kerk van december is verschenen

december 2023
Lees verder ...

Oproep voor kleding

mei 2023
Lees verder ...

Nieuwjaarsontmoeting

Zondag 7 Januari 2024
Lees verder ...

Te koop JK Kerstkaart 2023

december 2023
Lees verder ...

JONGERENKERK VENLO

Ligging Jongerenkerk Venlo

Bekijk de ligging van de Jongerenkerk Venlo met behulp van Goog...
Lees verder ...

Uw financiële ondersteuning aan de Jongerenkerk Venlo

Met het in stand ...
Lees verder ...

Vieringen elke zondag om 10 uur

De Jongerenkerk V...
Lees verder ...